الجمعة، 4 مايو 2012

البيتزا الايطاليه

طريقة عمل البيتزا الايطالية :
المكونات

العجينه.

400 جرام دقيق
م ك خميره فوريه
م ك سكر
3 م ك زيت زيتون او ذره حسب الرغبه(يفضل الزيتون)
كوب لبن للعجن

الصلصه4 م ك كاتشب
2 م ك صلصه
2 م ك خل

للوجه
زيتون اسود..و اخضر
فلفل رومي الوان
جبن رومي
جبن موزيريلا
لحم مفروم

الطريقة..

نضيف السكر الى الخميره و قليل من الماء..حتى تعمل..

لما ترفع..الخميره ..يتم عجن جميع مقادير العجينه بعضها مع بعض..حتى تتكون لديك عجينه متماسكه(يمكن اضافة المزيد من رشات الدقيق حسب نوعه)
ضعها في مكان دافيء لمده نصف ساعه او اكثر..
بعدين نقسم المقدار الى نصفين..
هذه الكميه تعمل صنيتين تفرد كل واحدة فى صينيه
بعدين نضيف الصلصه بعد خلطها مع الخل و الكاتشب..اوزعها على الوجه
و نضيف كميه من الجبن الرومي و جبنه الموزيريلا
نضيف جزء من الجبن الرومي+بقايا اللحم بعد تفتيتها+الزيتون+بضيف الفلفل الالوان
بندخلها فرن ساخن جدا...بعدين بنهدي عليها النار
بتستغرق حوالي 10 دقايق في الرف اللي تحت..و حوالي 10 دقايق زيهم تحت الشوايه و بتكون النار هاديه جداااااا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق